Vedlikehold Og Rengjøring av Din Katteseng Fra Katteinfo.no

katteseng

Tips for å ta vare på katteseng fra Katteinfo.no

Hva gjør kattehuelen fra Katteinfo.no så bra? De er håndlaget i Nepal i 100% ull importert fra New Zeland. Vi velger ull for våre kjæledyr fordi det er et perfekt material for  å holde pusen din kald og komfortabel om sommeren, og varm om vinteren. Beste av alt, de er utrolig myke og uimotstålig for katter!

Håndverkerne som lager katteinfo sine huler bruker en teknikk som kalles toving. Dette betyr at hver hule er  individuelt laget med bare såpe, vann og trykk; vi bruker aldri sterke kjemikalier eller syntetiske stoffer til kattesengene våre. Dette resulterer i en naturlig, trygg og miljøvennlig produkt. Et produkt som vil holde både deg og pusen fornøyd!

Etter at du har åpnet den fra pakken, kan du enten åpne din nye katteseng og la katten krype inni eller flate den ut slik at de kan bruke den som en katteseng. Uansett vil du sannsynligvis aldri få katten din ut av den (eller av den) igjen.

Innimellom må du imidlertid lirke pus bort fra kattesengen en stund for å rydde opp. Fordi den er laget av 100% ull, anbefaler vi ikke aggressiv maskinvask. 

Klikk her for å sjekke ut hulene!

Lett Rengjøring av kattesengen

Fra tid til annen kan kattesengen din samle hår, eller katten din kan rote til hulen. Når dette skjer, er alt du trenger for å rydde opp en støvsuger med børsteutstyr. Bare rist avfallet løs fra kattesengen og bruk støvsuger for å rense av hår og skitt som sitter fast. Du kan også nå innsiden og brette den innvendig og ut for å rengjøre innsiden og utsiden. For det meste av tiden er dette det eneste du trenger å gjøre for å holde kattesengen din frisk og klar til å bli sluppet inn.

Medium rengjøring

Noen ganger kan du legge merke til en flekk som ikke ble borte ved støvsuging. Hvis kattesengen din fortsatt trenger litt mer rengjøring etter å ha fulgt trinnene ovenfor, kan du bruke en fuktig svamp eller en bomullsduk til å tørke den. (Ikke bruk et papirhåndkle, da biter vil gå av og klamre seg til filten.) Hvis du bruker såpe, må du sørge for at den er mild og duftfri. Organisk flytende såpe fungerer utmerket til dette formålet. La det fuktige området lufttørke og kattesengen din er klar til å brukes!

Hard rengjøring

Ull frastøter naturlig skitt og lukt, så kattesengen din trenger ikke å rengjøre veldig ofte. Ulykker skjer imidlertid, og en sjelden gang kan kattesengen din trenge mer enn en støvsuging. For en ekstremt tilsmusset eller stinkende kattesengen, bør du unngå trangen til å kaste den i vaskemaskinen på vanlig syklus fordi tovet ull kan ta skade av dette.

Følg de første trinnene for å støvsuge og tørke av overflødig hår eller rusk fra utsiden og innsiden i kattesengen din. Forbered deretter et badekar eller en bøtte med kaldt vann blandet med en liten mengde mildt, duftfritt vaskemiddel. Fukt kattesengen godt før du senker den ned i bøtten med litt fuktig vann. La det trekke i en time.

Når du har lagt den i bløt, fjerner du kattesengen fra bøtta og skvis forsiktig ut overflødig vann. Sett den i vaskemaskinen på skylle- / spinnsyklusen. Dette vil få såpen og vannet ut av den. Husk at overdreven vask (eller maskinvask på en normal syklus) kan føre til at kattesengen din mister formen.

Når du tar ut kattesengen fra vaskemaskinen, må du vri den til høyre side hvis du snudde den utvendig før du vasker den. Legg armen inne i kattesengen og snurr den rundt på hånden din for å «fluffe» den og sett den tilbake til sin rette form. Du kan klemme avis papir eller bobleplast for å hjelpe den med å opprettholde formen når den tørker. Plasser aldri kattesengen din i tørketrommelen. La den i stedet lufttørke i et døgn (hvis du kan holde katten din unna den så lenge!)

Det er det! Med riktig pleie, vil din katteinfo kattesengen vare i mange år fremover. Har du spørsmål om kattegrottene våre eller noen av våre andre produkter? Kontakt oss på [email protected]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *