page contents

Topp 10 Store Katteraser

Her er en liste over de 10 største rase kattene som finnes der ute! Noen punkter kan selvføflgerlig diskuteres, men dette er våres mening om de største katteresene som finnes.

De 10 Største Katteraser some finnes!

1. Savannah

Dette er den største katterasen som finnes. Noen vil selvfølgelig argumentere at Savannah er en katterase, men det er en miks av Siamese og flere ville afrikanske villkatter. Denne katten er faktisk ikke godkjent av staten som en rase, mens i USA er det bestemt at det er en katt. Dette er en katt som er regnet som en katt med sin egen rett! Hvis du ønsker en Savannah katt burde du begynne å spare, denne katten er kjent for å være dyr! Problemet er at det er så få muligheter for å skaffe seg denne rasen, så når først muligheten byr seg burde du har pengene på konto. En løsning er å ta et lån uten kredittsjekk for kjapp kapital!

Hvis du lurer på om du vil ha en slik katt så sier ekspertene at du må studere behvoene deres nøye! Hvis du har denne som utekatt sies det at den faktisk kan forstyrre naturlivet siden den er så stor og overlegen! Denne kan bli så stor som 15 Kg! Det er regnet som en medium størrelse på en hund. Dette er en stor katterase!

stor katterase

2. Maine Coon

Er en flott rase som definitift fortjener å være på listen over stor katterase selvom den ikke veier mest av disse kattene er den en avd e største. Katten er ikke feit, men faktisk som oftest veldig muskulær. En utrolig vennelig katt som kommer overens med alle i huset, og ja da mener jeg alle også hunder. Hva som er ekstra kult med Maine Coon er hvor enkel den er, du kan faktisk få den til å gå i bånd mens du går med hunden i den andre hånden.

stor katterase

 

4. Chassis

Har du hørt om denne katten? Det er ikke så rart da den er ganske sjelden. Katten stammer fra Afrika og den drives opprett på i Frankrike. Du kan finne noen av disse kattene i USA og Storbritania, men du må betale skal du ha en slik katt. Chassis vokser opp til å bli en veldig atraktiv katt og den ligner veldig på mange villkatter feline. De kan bli veldig fine som sine forfedre også. Du kan også adobtere en boksen Chassis om du vil ha den litt billigere.

En Dame Chassis kan veie opp mot 6kg

Guttene kan veie  10kg+ ( Dette er Garfield størrelse:)

stor katterase

 

5. Ragamuffin

Dette er en sterk bygd rase med masse muskler. Det tar lang tid før denne er voksen og ferdig utviklet, faktisk vild et ta opp til 5 år før katten er voksen. Med en ragamuffin får du en snill og søt katt. Den er kjent for å være rolig og snill av natur. De liker ikke å være på oppdagelsese turer som katter flest, men tar heller å slapper av på sofan. Denne katten passer perfekt til mennesker som liker stillhet og som har masse tid til å gi kos og kjærlighet. Denne katten vil strebe etter oppmerksomheten din livet ut og bli en venn for livet.

Dame Ragamuffin veier rundt 3,5 – 5,5kg

Guttene kan veie opp til 10kg og er en stor katterase!

stor katterase

 

6. Norsk skogskatt

Dette er en katt som de fleste i dette landet kjenner til! Den er omtrent overalt og stammer selvfølgelig fra Norge. Historien sier at katten stammer fra 1000 år tilbake i tid, til vikingtiden. Den har mange likheter til SibirKatten og gir en god indikator på at katten kommer fra et hardt klima! Det er som regler en avslappene rase og de sover mye.  Tilbake i tiden sies det at norkse bønder brukte rasen for å fange mus på gårdene sine. Dette er en stor katt så hvis du har en Chihuahua pass på at ikke katten legger seg på den, hehe.

 

7. Sibir Katt

Kanskje du blir overrakset når jeg sier denne katten er fra Russland? Dette kan man se ved å legge merke til den tykke pelsen som beskytter den mot kaldt klima. Sibir Katten kan bli veldig stor, ikke bare på grunn av pelsen! Dette er en katt som spiser seg stor og flott.

En Dame Sibir Katt kan veie 3,5 – 5,5 kg.

Guttene kan veie mellom 5 -9,5kg

stor katterase

 

8. Bristisk Korthår

Hvis du ser på annsiktet til en britisk korthår vil du garantert kjenne igjen denne rasen. Den har et veldig utpreget annsikt og ser veldig morsomme ut. Denne rasen er kjent for å «krølle» seg inntill deg. Den gjør heller det enn å ligge på fanget ditt. Denne rasen blir heller ikke så fort voksen i hodet, du må forvente 3-5 år før den er voksen. Dette gjør at den vil leke og den vil leke mye! Passer veldig godt til hus med barn da den elsker lek og ting som skjer. Britisk korthår er faktisk kjent for å være veldig inligent også. Det tar dog litt tid før den åpner seg opp for deg, den er faktisk litt sjenert og liker ikke når det kommer ukjente folk inn i huset. Er ikke alltid det hjelper å være en stor katterase!

En Bristisk Korthår Dame Kan Veie Mellom 3 – 5,5 kg

Guttene kan veie mellom 5 – 9kg

stor katterase

9 Turkish Van

Dette er en veldig uvanlig katterase, men hvis du er intresert i katter har du nok hørt om denne. Alle vet jo at katter generelt hater å bli våte, de kan ikke fordra vann. Det er faktisk ikke tilfellet med denne rasen! Den liker faktisk vann og er kjent for sine svømmeegenskper og blir ofte kalt «svømmekatten». Den liker å ta en svømmetur i en tyrkisk innsjø og er kjent i tyrkia for det. Siden den liker vann så godt kommer du mest sannsynlig til å finne den lekende rundt i vasken, dusjen eller i doen!  Pass på hvis du tar et bad for da kan faktisk denne katten finne på å bli med på morroa! Ja, den kan faktisk hoppe opp i badekaret. Når dere er ferdig badet kommer den til å følge etter deg til du har lagt eller satt deg ned. Da skal den opp på fanget for å få kos. Dette er nemlig en veldig kosete katt også.

En Turkish Van dame kan veie mellom 3 – 5,5 kg

Guttene kan veie mellom 4,5 – 9kg

stor katterase

10. amerikanske bobtail

Du vil nok høre mange forskjllige raser med samme navn som denne  som f.eks. Japansk, Karelian og Amrikansk. De 3 rasene er faktisk ikke så relaterte, men hva de har som felles trekk og som gjør at folk misforstår er halen. Det er en kort eller ikke eksisterende hale som kommer fra en genetisk mutasjon. Den største av de alle med kort hale eller som folk kaller det «bobtail» er den amrikanske.

En Amrikansnk bobtail dame kan veie mellom 3-5 kg. Som vi vil katogorisere som stor katterase.

Guttene kan veie mellom 5,5-7,5 kg.

stor katterase

Legg igjen en kommentar