Sibirkatt – Alt Du Burde Vite [2020]

Har du tenkt å skaffe deg en Sibirkatt…?

Har du en sibirkatt og vil lære mer om den..?

..I denne artikkelen vil du lære alt du trenger å vite om denne rasen!

Sibirkatt

Sibirkatt – Alt Du Burde Vite 2018

Sibirkatten er faktisk nasjonal katten i Russland. Det vil også si at denne katten er opprinnelig fra Russland der den først ble avlet. Rasen har faktisk vært kjent i Russland for over 1000 år og den er ofte med i folke historier fra Russland.

Denne katten har vært spesielt kjent i gamle dager for sin jakt evne. Den holdt mus og rotter unna hus hjem og butikker som solgte mat eller andre varer.

Katten ble anerkjent som en rase i 1996 av den internasjonale katteorganisasjonen og av Cat Fanciers Association i 2006.

Mange sier at denne rasen er en perfekt miks mellom en ballerina danser og en løve! De er store katter, men samtidig veldig spettene og har en utrolig fysikk!

Les Om De Største Rasene!

Sibirkatten er en av de største katterasene som finnes, det er faktisk bare Maine Coon som er større. Det er ikke uvanlig for denne rasen å veie rundt 10 kg. På grunn av størrelsen kan det ta opp til hele fem år før den er fult voksen.

Det mange finner som mest distinktiv er øynene, de er veldig store og man blir sugd inn i de. (OBS! blir fort forelsket i disse dyrene)

Sibirkatten blir mer og mer populær siden dens rykte om å være allergivennlig samtidig som en robust og fin katt.

Sibirkatt jakter

Varm og God Personlighet

Sibirkatten har et varmt hjerte, den er utrolig kjær og liker mennesker. Har du en sibirkatt har du sikkert merket at den går ofte i bena dine og følger dine fotspor. Og for de som snart skal få en sibirkatt vær forberedt på å få og gi masse kjærlighet.

Når jeg sier at den følger deg overalt mener jeg overalt. Skal du på do vil den gjerne være der, når du skal lese en god bok vil den gjerne «hjelpe» deg med å lese. Tv kikking, matlaging eller kontorarbeid, ja katten er med overalt.

Når kvelden kommer og du setter deg ned i sofan for å se på tv eller bare slappe av, da kommer katten. Dette er høydepunktet iløpet av hele dagen. Sitte i fanget ditt mens du grer og koser med den vil være magisk for denne rasen.

Rød Sibirkatt

Jeg elsker å snakke!

Sibirkatter elsker å snakke så forvent når du kommer hjem fra jobb, trening eller hvor enn du har vært at katten  skal fortelle deg hva den har gjort. Heldigvis gjør den det med en behagelig og rolig tone.

[alert-success]Les mer om de beste klorestativene som garantert vil gjøre katten din glad og takknemlig[/alert-success]

Får du besøk må de også regne med å høre på sibirkatten din, for den snakker med de også. Når vi først er inne på besøk kan du forvente at denne katten faktisk er en skikkelig vert. Den er ikke som mange andre katter som vil være sjenert og skeptisk. Den ønsker alle velkommen med kjærlighet og god aura.

Aktiv og lekende

Denne katten er aktiv og veldig lekende. Den elsker å leke med deg, men også seg selv. Godt råd her er å selv være aktiv med på leken, ikke skaff en automatisk leker til katten. Ta deg tid og gi den oppmerksomheten den fortjener.

Man trenger ikke å kjøpe enn såkalte katteleker, denne katten vil leke med alt. Hent frem en dukke eller noe annet å kast den på gulvet så vil den bli inspisert og lekt med engang. Du kan også lære denne katten triks, dette hjelper den med å holde hjernen aktiv og stimulerende.

Faktisk kan det hende katten kommer til deg med leketøyet for at du skal kaste den sånn at han kan hente leken, akkurat som en hun.

Denne rasen elsker å leke med vann faktisk, ja du leste riktig, vann. Ikke bli overrasket om den plasker i vannet med deg for å leke. En drikke fontene er tingen for denne katten og den vil elske det. Kanskje er det noe genetisk at akkurat denne rasen liker vann mens de fleste andre raser avskyr det.

Leken sibirkatt

Bråk og Forstyrrelser

Bråk og forstyrrelser vil ikke plage denne katten et sekund. Denne kattens rolige personlighet funker også som terapi for de fleste mennesker. Når du er forkjølet og er tvunget til å ligge på sofan vil du alltid ha en som gir deg medlidenhet og oppmerksomheten du fortjener.

Den kommer kanskje ikke me den varm kopp te, men i form av kjærlighet gjør den undrer for deg!

Er du nysgjerrige på Maine Coone? Les mer om rasen her!

Sibirkattens Helse

Generelt sett er denne katten en frisk katt. En typisk sykdom den kan få er hypertrophic cardiomyopathy. Dette er en form for hjertesykdom som gjør at hjertemusklene blir forstørret. Dette er heldigvis ikke en vanlig sykdom, men den har blitt sett hos noen sibirkatter.

Noen annen «typisk» sykdom er det ikke, men selvfølgelig kan denne katten bli syk som alle andre katter eller mennesker for den saks skyld.

Les mer om hvilke Vaksiner du burde sørge for at katten din får HER!

Blå øyne katt

Hvordan Sørge For En Lykkelig Sibirkatt?

Sibirkatten har en tykk treslagpels, denne er beregnet for en et nordisk kaldt land. Det er viktig å hjelpe katten din med å stelle denne pelsen. Børst og gre katten din minst 2-3 ganger i uken for å forhindre floker og for å holde pelsen ren og fin.

Pelsen vil røyte om våren og høsten da den gjør seg klar for vinter og sommer. Under denne perioden kan det være greit å børste den litt ofter

Bade denne katten er veldig sjeldent nødvendig og det er en bra ting. Pelsen til Sibirkatten er nemlig vannresistent og det er vanskelig å vaske den. Den er faktisk så resistent at det kan være vanskelig å få den våt nok til å påføre sjampo.

Små Sibirkatter

Må jeg børste tennene til katten min? Virkelig? 

Ja, og ja. Dette er for å forhindre tannsykdommer som periodontal. Daglig tannpuss er det beste, men ukentlig  er bedre enn ingenting. Husk også å klippe klørne hver andre uke. Gjør en klut fuktig med dampende vann for å gjøre rent rundt øynene når du ser den har «søvn» rundt øynene. Bruk andre siden av kluten på andre øyne så du minimere sjansen for infeksjon.

En gang i uken kan det være greit å sjekke ørene, er de skitten vask ut det som er møkkete. Isteden for q-tip så bruk en bomullsdott for å beskytte øret. Pass på å kun ta i ytterkanter, ikke stikk den inn i øret på katten da det kan skade den. Hvis du er nervøs for å dra bakterier rundt i øret kan du bruke en blanding av 50% eddik og 50% varmt vann for å fukte bomullsdotten med.

Næring de første årene er viktig. Hør på hva oppdretteren din sier og hva katten din liker. Det første året er det viktig å gi den mat med ekstra næring siden den er i stor utvikling og vokser fort.

Hold katte doen ren! Katter generelt er veldig opptatt av hygiene og spesielt der de går på do. Ren kattedo vil også hjelpe til med å holde den lange pelsen ren og fin.

Utekatt?

Du burde vurdere dette nøye. Sibirkatt er en rasekatt og er den ute møter den mange farer. En annen ting er at det er folk som faktisk kan finne seg i å stjele katten din. Jeg personlig har aldri likt tanken på å holde en katt inne inntil nylig.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er kattereklame-1024x791.jpg
Klikk her for ta en nærmere titt!

Katter har ikke den refleksjons tanken som det vi mennesker har. Den vil ikke sitte i vindu å tenke, «ånei, tenk alt jeg går glipp av»

Er du i et nabolag med mange katter kan det være lurt å vurdere om den skal være en innekatt. Da blir katten mindre terroristisk som resulterer i en mindre stresset katt. Det vil faktisk gjøre at den har det bedre som innekatt enn utekatt. Dette er et eget tema så gjør noen undersøkelser selv for å se om kanskje det passer best å ha katten inne.

Du kan jo evnt. bygge en plass for katten ute også.

Katt og Krabbe

Kort oppsumert:

 • Børste katten din minst 2 ganger i uken og mer i sesongen hvor de røyter.
 • Tannpuss. Gjerne daglig, men ukentlig er bedre enn ingenting.
 • Klippe klørne annen hver uke.
 • Gjøre rent rundt øynene når det trengs.
 • Sjekke og vaske ørene forsiktig.
 • Gi riktig type mat med riktig næring.
 • Hold katte doen ren!

Barn og andre dyr

Siden Sibirkatten er rolig, men samtidig har en tøff personlighet. Så passer denne katten med barn og andre dyr. Faktisk passer den perfekt med barn og barn vil også elske denne katten. Sibirkatten vil faktisk passe på deg og familien din, ingen spøkelser kommer forbi denne katten!

Den lever mer enn gjerne med andre katter og kattevennlig hunder. (Så lenge de skjønner at «jeg» er sjefen)

Hvis du allerede har en katt eller hund husk å introduser de forsiktig og over en lengre periode.

Herlige katter

Nå som du forhåpentligvis kjenner denne katten bedre er det bare å lete etter en! Eller kanskje du allerede har en Sibirkatt som du har lært å kjenne bedre! Uansett håper jeg dere har eller får det fint sammen!

Liten Sibirkatt

{{CODEmyjscode}}

4 hendelser på “Sibirkatt – Alt Du Burde Vite [2020]”

 1. HEI, JEG HAR FÅTT MEG EN KATTUNGE I GÅR KVELD JEG GIKK INN PÅ SIDEN HER PÅ GRUNN AV AT JEG VILLE LÆRE NOE. JEG LÆRTE EGENTLIG GANSKE MYE HÅPER DU HAR EN SUPER DAG VIDRE HADE

 2. Hei. Har en hann Sibir katt her, Helmer; som vi foreløpig har «adoptert» fra vår datter. Katten har vært litt på begge steder. Katten er blitt utekatt her hos oss, da vi bor landlig, noe vi tror den liker, mot å være inne i en leilighet. Katten er 3-4 år. Din beskrivelse av rasen, synes ganske riktig. Det som er vår erfaring er at iallefall vår katt er veldig sky og redd. Mot de i huset er den tillits full, og kommer. Ligger gjerne på fanget flere timer….. Men kommer det fremmede til oss, søker den seg bort, og viser seg ikke. Husker også at første turen den var hos oss, så gjemte den seg under sofaen eller senga, de første 2-3 dagene!! Etter hvert ble den husvarm, og roet seg. Da var katten kansje et år. Men fremdeles veldig pysete og redd. Flere som har samme erfaring med denne katte slaget, eller er det bare vår?

  1. Hei Ola,

   Først, takk for kommentaren din. Jeg har også en Sibirkatt og opplever den på samme måte som du beskriver. Når vi får besøk rømmer katten gjerne vekk til besøket har dratt. Vi flyttet når katten var rundt 1 år og det tok lang tid før katten ble husvarm. Det tok faktisk nesten 8 måneder før katten ville sitte på fanget å kose litt før den hoppet ned igjen. Dette gjør den fortsatt og det er bare sånn den er.

   Det du må huske på er at alle katter er forskjellige og en annen Sibirkatt kan være det motsatte. Katter har personlighet akkurat som oss mennesker og noen er veldig sosiale mens andre er ikke. Jeg kan ihvertfall si at jeg har samme erfaring som deg når det kommer til katten min.

   Alle katter elsker å være ute, det ligger i dens instinkt. Hvis man har mulighet for å ha utekatt er det noe man absolutt bør tillatte katten sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *