page contents

Perser Katt – Alt Du Burde Vite

I denne artikkelen vil vi lære deg om de viktigste kjennetegne for at du og katten din skal kunne trives best mulig sammen! Dette er en morsom rase som mange betrakter som den beste katte rasen! Hvert fall de som eier en. Vi skal ta en nærmere titt perser katten og gi deg litt innsikt i rasen og hvordan den oppfører seg.

Hvis du eier en perser katt eller har tenkt til å skaffe en vil dette gi deg god innsikt i selve rasen. Det er alltid lurt å lære seg om kattens særpreg og personlighet for å komme best mulig overens.

Får å få et best mulig forhold til katten din er det viktig at du lærere den å kjenne. 

perser katt

Perser katt

Introduksjon

Perseren er kjent for sitt flate ansikt, runde hode, korte lemmer og tykk, lang pels. Den persiske har regjert suverene i katteverdenen for mer
enn tre tiår.

Perseren er en jevn temperert katt, og er kjent for å glede seg over et solfylt vindu og viser plutselige utbrudd av kattunge-lignende energi. Perseren er inn-begrepet av en katt som liker fanget ditt, med en avslappende og litt krevende personlighet.

Hun kom først på moten i løpet av viktoriansk tid, men hun eksisterte lenge før da.

I dag ser vi på verdens favorittkatt, den persiske katten. La oss komme i gang. Men før vi begynner, gi oss beskjed om pusen din i kommentarfeltet nedenfor etter du har lest artikkelen!

10. Gammel rase

Persiske katter er en veldig gammel rase. Så gammel, faktisk, at deres opprinnelse kan spores sammen med opprinnelsen til den menneskelige sivilisasjonen. De første registreringene av deres eksistens dateres til tiden da Mesopotamia var verdens mest avanserte sivilisasjon. Denne regionen ble senere innlemmet i imperiet Persia, som er der rasen får navnet sitt fra.

9. Smugler

Persiske katter ble høyt verdsatt og smuglet sammen med juveler og krydder fra Persia og betraktet som smugler. I dag forblir de symboler på rikdom og raffinement.

8. Gammel rase

Hvis du har sett på Animal Facts-video, vet du at dronning Victoria var litt av et dyrefanatiker, og det sies at hun hadde en forkjærlighet for den persiske katterasen. Dermed sementerte kattens status som raffinement og adel. Persere tok London med storm da rasen ble vist frem i verdens første organiserte katteoppvisning i 1871 på Crystal Palace. Beviset på at katter var populære lenge før Internett, så trakk dette arrangementet mer enn 20 000 besøkende. Perseren tok selvfølgelig «Best of Show.»

7. Første regisrert katt

En gang etter 1895 ble perser brakt til USA. I 1906 ble Cat Fanciers ‘Association dannet i Amerika, og en perser var en av de første kattene som ble registrert. I dag er perser en av de mest populære kattene i USA.

6. Genetisk forskning

Nyere genetisk forskning indikerer at persere i dag er nærmere beslektet med katter fra Vest-Europa enn fra nær øst. Forskerne uttalte, «Selv om den tidlige persiske katten faktisk har sin opprinnelse fra Persia, har den moderne persiske katten mistet sin fylogeografiske signatur.» Dette er ikke overraskende med tanke på endringene kattene har sett siden de kom til Europa på 1600-tallet, inkludert et mye rundere hode og flatere ansikt.

5. Kosekatt

Den verdige og føyelige perseren er kjent for å være stille og søt. Hun er et ornament til ethvert hjem der hun kan glede seg over å sitte i fanget – sikkert det rettmessige stedet hennes – som blir pattet av de som er kresne nok til å anerkjenne hennes overlegne egenskaper. Persere er kjærlige, men diskriminerende. Hun forbeholder seg oppmerksomheten for familiemedlemmer og de få gjestene som hun føler hun kan stole på.

4. MYE pels!

Som enhver persisk katteeier kan bevitne, er det ikke alltid like lett å eie en av disse kattene. Gre katten er et stort krav for en perser, og hun krever daglig oppmerksomhet for å holde henne til å se rettmessig majestetisk ut. For å håndtere all den pelsen velger noen persiske eiere å holde kattens hår kort.

3. Søvn gir skjønnhet

Perseren er den ultimate fanget katt. På grunn av hennes evne til å være inaktiv over lengre tid, eier perseren med rette kallenavnet “møbler med pels”. For å se det bra ut krever det mye skjønnhetssøvn. Du skal bli beæret over at hun velger deg å hvile på.

2. kjærlighet

Hvis du eier en perser, vil du ikke finne at den klatrer på bokhyllen eller prøver å balansere på møblene dine. Dette er en rolig, rolig rase som ikke vil ødelegge eiendelene dine. Den trenger ikke konstant oppmerksomhet og er helt tilfreds med å krølle seg sammen på en stol og dyse mens du er borte. Gardiner, benkeplater og puter er alle trygge for persere.

1. Hvordan oppsto rasen

 I 1950 ble siameserne krysset med perser for å skape en rase med kroppstypen til den persiske men kolorpointmønsteret til siameserne. Den fikk navnet Himalayan, etter andre fargepunktdyr som Himalaya-kaninen. I Storbritannia ble rasen anerkjent som Colorpoint Longhair. Himalaya sto som en egen rase i
USA fram til 1984, da Cat Fanciers ‘Association fusjonerte det med perser, til innvending fra raserådene til begge rasene. Noen persiske oppdrettere var lite fornøyde med introduksjonen av denne kryssrasen i deres «rene» persiske linjer. Vil du ha mer moro,

Legg igjen en kommentar