Norsk Skogkatt – Dette Visste Du Ikke!

Lurer du på å skaffe deg en norsk skogkatt…

…eller skogkatt som den også kalles.

Da bør du lese denne artikkelen før du bestemmer deg!

Norsk skogkatt

Norsk SkogKatt – Det Du Trenger å Vite

Dette er en langhåret, herdet og tøff katt! Den tåler kulde, varme og det norsk vært har å by på. Dette er med andre ord en tøffing av en katt.

Kong Olav gjorde døpte denne rasen til offisielt en norsk rase og er en naturlig skogskatt fra Norge.

Ikke bli lurt av dens søte utseende, dette er katter med gener fra viking tiden! Dette er en katt som er virkelig herdet og tåler en støyt. Den har god kontroll på temperamentet sitt, er veldig atletisk og er selvfølgelig en nydelig katt.

Legenden har det at disse kattene krysset havet med den norske ut forskeren Birger Eriksen.

Norsk Skogkatt er veldig lik en annen katterase, nemlig maine coon. Det er en stor forskjell man kan legge merke til hvis man er usikker og det er nakke og hodet parti. De har en distinktiv lang nakke i forhold til sibirkatt og maine coon.

Liggende norsk skogkatt

Skogkatten har en dobbel pels som praktisk talt er vær sikker!  Den er tykk og mjuk samtidig, men spesielt rundt nakken dens. Dette gjør at katten ligner en løve!

Et annet kjennetegn på norsk skogkatt er ørene. De har mye hår/pels i ørene forhold til de fleste andre katter raser. Tillegg har de mye hår mellom klørne, noe du som eier må passe litt ekstra på med tanke på klipping og stell.

Halen er også et typisk kjennetegn. De har en lang hale med tykk pels som svaier stolt i luften fra en glad og fornøyd katt.

Familie Katt

Siden denne katten har full kontroll over temperamentet sitt, og i tillegg er rolig og robust gjør det dette til en god familiekatt. Skogkatten er flinke med barn og oppfører seg bra rundt de. De funker også sammen med andre dyr (som regel), men du på selvføgelig ta noen forehåndsregler.

[alert-success]Katter elsker klorebrett! Sjekk ut de beste her![/alert-success]

Norsk Skogkatt er en nysgjerrig katt som liker å være der det skjer. Den sitter som regel med familien og helst på et fang der den blir kost med.

Norsk Skogkatt øyne

Dette er en lekefull katt med høy aktivistnivå som gjør at den passer fint med barn. Den leker og står på sammen med barna dine. Når den blir lei trekker den seg unna og da er det viktig å respektere dette. Akkurat som oss mennesker.

Det skal nevnes at dette er en katt som passer førstegangs katteeiere også.

Pels

Som tidligere nevnt har denne katten stor pels! Dette medfører at den bør børstes ofte og stelles med. Det kan fort bli «knuter» som gjør at katten kan få det ubehagelig. Dette kan faktisk føre til humørsvingninger og du tror katten er sur, men i realitet prøver den å sifra at den har det vondt.

Norsk skogkatt ansikt

Knuter på pelsen kan faktisk bli så ille at den må til dyrelegen og få full narkose for å bli klippet. Dette slipper du hvis katten gres minst 3  ganger i uken og koses med!

Helse

Norsk Skogskatt er en harding, og de fleste kattene lever et langt liv med få helseproblemer.

De har en kjent svakhet som kalles «polycystic kidney disease», men annet enn det er det en frisk og rask rase.

Er du nysgjerrig på Maine Coone også? Les me rom rasen her!

Jakt

Denne katten elsker å jakte. Den trives ut i naturen og bevege seg fritt rundt på deres territorium.   Dette er en katt som verdsetter territorium sitt over alt, og da mener vi over alt! Derfor passer denne katten i et hjem hvor det først og fremt ikke er masse andre katter helt opp i nærområdet.

Det anbefales også at man har litt areal der katten kan bevege seg fritt rundt omkring.

svart skogkatt

Denne katten jakter omtrent hver natt og du kommer mest sannsynlig til å merke det selv. Da morgenen kommer ligger gjerne byttet et sted der katten vet du vil se det. Dette er for å vise frem byttet sitt til deg og fortelle hvor flink den er. Det er ikke for å plage deg sånn at du skal rydde opp etter den.

Husk å gi den ros og klapp selv om du syntes det er ekkelt. Dette ligger i instinkt til katten og er deres naturlig måte å kommunisere på.

Norsk Skogkatt pris

Dette er tross alt Norges nasjonal katt og i Norge er det mange av disse katten. Noe som resulterer i at prisen er lav, faktisk så lav at du i de fleste tilfeller får den gratis.

I Europa og andre steder i utlandet vil denne katten koste litt penger akkurat som andre rasekatter. Den er ikke så populær i USA, men i Europa er den faktisk godt representert over de fleste land. Selvfølgelig er Norge det landet med absolutt flest Skogskatter.

 

Norsk Skogkatt Allergi

De fleste som er allergisk mot katter er ikke allergisk mot selve hårene, så om den er langhåret eller korthåret har ingen betydning. Kattene flasser, spytter og urinerer akkurat som oss mennesker og det er dette de som er allergikere reagere på.

Katte allergikere kan over tid opparbeide seg en residens mot allergi ved å utsette seg for det. Dette er dog ikke anbefalt, men her burde du rådføre deg med lege før du går igang med dette prosjektet.

fin norsk skogkatt

Dessverre for katteallergikere reagerer de fleste på norsk skogkatt, men det finnes håp. Sibir katten regnes som allergivennlig siden den skiller ut et annet protein enn de fleste katter.

Oppsumering

Detter er en katt som passer små og store familier! Den har stor og mjuk pels som kreves stell, gre den minst 3 ganger i uken for å unngå knuter. Den gror også mye hår mellom klørne så det kan være lurt å klippe den der også.

Skogkatten er rolig har har et stabilt temperament. Det er en robust katt som tåler de fleste værforhold og den liker seg spesielt ute i det fri.

Det er en frisk og robust rase med få helseproblemer, den blir som oftest gammel og dør sjeldent av noe spesielle helse årsaker. Den har dog en kjent svakhet som kalles polycystic kidney disease.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *