page contents

Klorestativ Til Katt – De 10 Beste Klorestativene [2020]

Lurer du på åssen klorestativ du skal kjøpe…

syntes du utvalget er stort?

I denne artikkelen kan du finne ut hvilket klorestativ som er best for deg og katten din!

klorestativ til katt

Klorestativ Til Katt – Best I Test 2018

Før vi går igang å forteller hvilke klorestativ som er best kan det være lurt å forstå hvorfor katten din trenger et, eller flere.

Det er ikke 1 bestemt grunn til at katter elsker klorestativ, det er flere. Det ligger i katten sitt instinkt å klore på disse brettene, og hvis du ikke har noen, ja da har du sikkert merket at det går utover møblene dine.

Kattene brukere disse klorestativene for å få bort gamle og slitte klodeler. Det vil si at klørne til katten blir slitt og de bruker klorestativ til å «pusse» klørne sine.

Klorestativet brukes også for å øve på den inn og ut gående mekanismen for katter har på klørne sine og for å kvesse de. Med andre ord, kattene gjøre klørne sine skarpere ved å kvesse de ut og inn.

Alle katter har små kjertler som sitter ytterst på potene sine, de produsere og sender ut feromoner (ja, det begynner å bli komplisert). Når de klorer blir det frigitt feromoner som markerer kattens territorium og eierskap.

Det kan også bety at katten er stresset og usikker

 

Til noe litt mer alvorlig. Det kan også bety at katten er stresset og usikker. Akkurat som vi mennesker fomler med fingrene begynner katten å klore på klorestativet.

Klorestativ Er Den Beste Løsningen

For at du skal slippe å mase og kjefte på katten din fordi den klorer på alt du har i huset burde du gå til anskaffelse av et såkalt klorestativ .

Det finnes mange klorestativ på markedet, fra enkle og små til mer kompliserte og store!

Det er ikke nødvendigvis det dyreste som er det beste.

 

I denne artikkelen begynner vi med de litt enklere modellene og går oppover de til litt mer kompliserte. Det er ikke nødvendigvis det dyreste som er det beste.

Når det kommer til å velge hvilke klorestativ du bør ha skriver vi litt om dette på hvert enkelt produkt. Kanskje du har en liten pus eller kanskje du har en stor. Har du 1 katt eller har du 4? Det er noen spørsmål som kan være lurt å stille seg før man går til innkjøp.

Men frykt ikke, vi er her for å hjelpe deg!

 

De Beste klorestativene På Markedet

Kloremøbel Til Katten – Little & Bigger Scratcher

 

Vi begynner med en enkel modell som kalles «little & bigger scratch brett»

Little Bigger Klorebrett

Dette er et klorebrett med ligger på gulvet! Du leste riktig, den ligger på gulvet! Dette er smart da du ikke trenger å skru eller henge noe på veggen.

Det er også fint for katten da den som oftes er lett tilgjenglig å oversiktlig å bruke.

Den kan også enkelt flyttes rundt på! Disse er billig, litt over hundrelappen så har du den. Det kan være lurt å ha noen sånne her i huset. Særlig hvis du har flere etasjer eller en leilighet med mange rom.

 

Disse er forbruksvare og må regnes med å byttes etterhvert. Hvor ofte er vanskelig å si, det kan være mange faktorer som spiller inn en rolle. Blant annet:

  • Hvor mange katter har du
  • Er det inne eller ute katt?
  • Hvor ofte din katt bruker å kvesse klørne sine

Denne varianten er også laget av papp og ikke tau, noe som resulterer i en annen føles enn de «typisk» andre klorebrettene.

Konklusjonen er at alle katteeiere burde ha noen av disse plassert rundt om i huset sitt.

 

Klorestativ Til Vegg

Klorestativ Vegg

Dette er det klassiske klorestativ til vegg vi kjenner til. Fungerer utmerket og er billig.

Holdbarheten til dette brette kontra «little & bigger» er betydelig bedre. Det kommer i hovedsak av at det ikke er kun laget av papp, men tau. Disse brettene holder i årevis om du ikke har masse katter da selvfølgelig.

Du burde som katteeier ha et par av disse (kommer selvfølgelig an på størrelsen på huset/leiligheten)

Grunnen til at vi anbefaler flere produkter enn 1 er fordi tilgjengeligheten av disse vil øke sannsynligheten for bruken også. Tillegg er prisen såpass lav at vi syntes det både forsvarer og er et fornuftig valg.

Dette klorestativet til vegg får du for litt over hundrelappen.

[alert-announce]Klikk på bildet under for å se på nevnte produkt og hvorfor klorestativ er viktig.[/alert-announce]

 

Klikk på Bilde for å se youtube

 

Klorestativ Til Hjørnevegg

Dette er et superalternativ av den standard klorestativ til vegg. Denne varianten henger også på veggen, men i et utvendig hjørne. Det vil si at Klorestativ til Hjørneveggden ikke bare er plassbesparende, men den beskytter også hjørnet på veggen din.

men den beskytter også hjørnet på veggen din

Du har trolig gipsvegger hjemme og da vet du hvor fort gjort det er å få hull eller riper på veggen. Dette klorestativet sørger for at både katten din får kvesset klørne samtidig beskytter den veggen, genialt!

 

Forskjellen fra vanlig klorestativ på vegg og denne er ikke så stor i form av funksjonalitet, men siden den er større vil den også holde lenger. Har du f.eks. 2-3 katter er denne briljant da flere kan kvesse klørne samtidig og leke sammen.

 

Velger du denne typen vil du ha klorestativ i lang tid fremover samtidig som veggen din bli beskyttet. I tillegg vil nok katten din bli svært fornøyd med et «dobbelt» klorestativ!

Denne er noe dyrere, overkant av 200,- men man må huske på at man får på en måte 2 brett i 1.

 

Klorestativ Som Står På Gulvet

Klorestativ Gulv

 

Jeg tipper dette er et klorestativ de fleste kjenner til! Kanskje de som ikke har katt har faktisk sett denne varianten.

 

Dette er et rundt klorestativ som kan stå på gulvet. Supert alternativt hvis du ikke vil skru noe opp på veggen din eller om du vil ha et klorestativ du kan flytte rundt i huset.

Katten har ofte en tendens til å ligge rundt disse klorestativene, særlig hvis den har mjukt underlag som den på bildet har.

 

Når du først kjøper denne, burde du kjøpe en med litt størrelse på så katten får strekt seg skikkelig ut. Igjen, her går det litt på om du har en stor eller liten pus. Som regel er 1 meter høye klorestativ helt supert!

Holdbarheten på disse klorestativene er også lange. Du kjøper nok ikke mange av disse ilpet av kattens levetid, men som sagt har du mange katter sliter du de fortere ut. En annen faktor er om du har en innekatt eller utekatt.

Har du en innekatt burde du ha flere klorestativ plassert rundt omkring i huset for å underholde katten med spennende klorestativ!

Denne varianten koster litt mer enn de vi har sett på til nå og ligger på rundt 350 – 450 kr.

 

Les også om Katteluker best i test

 

Kloremøbel Til Katt

Vil du virkelig slå på stortrommen for katten din? Ja, da er denne varianten supert!

Dette er det vi kaller kattens ferrari. Dette vil gjøre katten din superfornøyd og trolig veldig glad! Her får du ikke bare et klorestativ, men et kattemøbel!

Som kjent liker katter å oppholde seg på høye plasser, noe den får mulighet til med dette møbelet. Samtidig som et klorestativ og møbel er dette også en kattelekeplass som den kan klarte, hoppe og kose seg på.

Har du råd og ikke minst plass til denne typen er ikke valget så vanskelig, LØP OG KJØP!

 

Disse ligger i en litt høyere prisklasse og det er nok ikke så vanskelig å skjønne hvorfor. Alikevel denne typen på bildet får du mye for pengene etter vår menig. Den ligger på rundt 750,-

 

Når du får denne i hus vil jeg at du skal tenke på plassering. Her har du mulighet til å lage en ny favorittplass for katten din. PLasserer du denne sånn at det høyeste punktet rekker opp til vindu slik at katten får utsikt. Ja, da kommer den plassen til å bli slitt!

 

Som allerede skrevet, dette er et utrolig fint katte møbel og det er ingen tvil om at katten din kommer til å elske denne varianten.

Topp 3 KloreStativ Til Katt

 

Vesper klorestativ V-StoolVesper Klorestativ

Har du liten plass og du er tvunget til å plassere klorestativene til katten din på et synlig sted? Ja, da er dette alternativet bra. Ikke bare vil katten din elske den, men den ser bra ut også! I tillegg til klorebrett får katten din en liten høyde på 48 cm. der katten din kan ligge med full oversikt.

[alert-success]Tips: Du kan faktisk bruke denne som en krakk til deg selv også![/alert-success]

Denne typen har en oval åpning med luke med en liten leke i midten som garantert vil bli satt pris på! Personlig syntes jeg hele kattemøbelet får en liten personlighet til seg med et enkelt hull som dette.

Ønsker du et klorebrett som både er fint og perfekt for katten din samtidig som den ikke tar stor plass, ja da er dette valget perfekt for deg!

Sjekk Ut Vesper Klorestativ V-Stool her!

 

Klorestolpe Coco Palm

palme klorebrett

Dette er en morsom klorestolpe som har litt ekstra ved seg enn bare et klorebrett. Den er dekorert som en palme og er farget som en palme. Det er lagt til detaljer som kokkos noe katten kan leke med i tillegg til å klore på brette. Den har også hengdene blader som kan gi ekstra glede til katten da den syntes dette er spennende.

 

En av kjøperene av dette produktet forklarer:

[alert-success]Kjempegodt likt :»Dette er vårt første klorestativ. Jeg kjøpte det når kattungene flyttet inn når de var 12 uker gamle. De begynte å leke på det med en gang og nå er de 10 måneder og klatrer enda på det. Det er veldig «[/alert-success]

Sjekk ut Klorestolpe Coco Palm her!

 

Klorestolpe Premium XXL

Dette en en klorestolpe av høy kvalitet og når vi snakker om høy er det nettopp det denne også er. Den er faktisk 120cm høy og her får katten din noe å virkelig bryne seg på! Dette er utvilsomt en av de bedre klorestolpene du kan få. Til å være stor er den veldig liten i form av at den ikke tar så mye gulvareal. Dette er supert for de fleste da ingen har lyst på enorme kattemøbler rundt omkring i huset.

Klorebrettet er tungt noe som gir den god stabilitet, Den er dekket med tykt sisatrekk og har en x-faktor i form av ekte fjærleker i i toppen av klorestolpen. Perfekt for store og tunge katteraser som f.eks norsk skogskatt.

Dette er noe en av kundene har sagt om dette produktet;

[alert-success]kjempebra bearbeidelse, stabil og ser ut til å være morsom. jeg har tre norske skogskatter som koser set. men, jeg må si at det luktet ganske ekstremt av kjemikalier når jeg åpnet pakken. jeg måtte lufte den i tre dager før den sluttet å lukte. jeg ville gjerne bestilt den igjen men det ville vært topp om noe kunne gjøres med lukten.[/alert-success]

Sjekk ut Klorestolpe Premium XXL her!

 

 

 

Topp 3 kloretønner

Kloretønner er morsomme og har mange fordler. Katten din kan klarte på den som en stolpe, den kan kvesse klørene på den og som reglel har den «rom» så katten din kan krype inn i å kose seg.

Dette kloretønner mange mulighet som søvn, lek, sliping av klørene og pus vil ha det utrolig bra med enn kloretønne!

 

Kloretønne Natural Paradise Standardkloretønne

Dette er en stødig og robust kløretønne! Den har sisalmatte, solid trebunn og en myk og deilig seng! Alle puter på dette prduktet er avtagbare og kan gjøres rent enkelt og greit. I forhold til hva du får med dette produktet tar den omtrent ingen plass.

Hvis du er glad i katten din lurer du ikke lenge på om du burde skaffe deg en slik. Dette er «alt i et verktøy» om man kan si det sånn. Denne kloretønnen har 3 etasjer og gir katten din utfordringer i form av klarting og komme seg helt til toppen. Morsomt møbel som vil garrantert skape morsomme minner.

En av kjøperene av dette produktet sier;

[alert-success]Flott! :»Vakker åse på, tar liten plass og kattene elsker den.Supert kjøp!»[/alert-success]

Sjekk ut Kloretønne Natural Paradise Standard Her!

 

 

Kloretønne Natural Paradise Kahonekloretønne tre

Dette er en firkantet tønne. Den har trverk som hovedmateriale og er muligens litt finere å se på. Denne passer også inn i hjørner på rommet du velger å plassere møbelet. Det er klorematter hengende på siden av møbelet og på toppen er det en åpen seng. Den har 2 etasjer hvor katten kan krype inn å slappe av. Med trverk som hovedmaterial vil holdbarheten på dette produktet være veldig bra og slitesterkt.

Siden det er litt høyde på denne vil katten elske sengen på toppen av tønnen. Dette gird en oversikt og god utsikt over hva som skjer. Den vil også føle seg trygg. Katter elsker å ligge på høye plasser som du sikkert har erfart om du har hatt katt en stund.

Sjekk ut Kloretønne Natural Paradise Kahone Her!

 

Kloretønne Trixie JorgeKloretønne jorge

Dette er en stilig kloretønne som faktisk ser veldig bra ut også. Den har kombinert sisalteppe og klroebrett på siden og en god høyde hvor katten din kan ligge avslappet og komfortabelt. Som du ser på bildet er denne veldig myk og god! Trixie Jorge har myke puter og ordet myk går igjenn over hele kloretønne.

Veldig godt alternativ for en kloretønne.

Sjekk ut Kloretønne Trixie Jorge her!

 

 

Legg igjen en kommentar