Katteluke Best I Test – November 2018 [Oppdatert]

Katteluke best i test 2018

Katteluke Best i test

KATTELUKE BEST I TEST 2018

Det er mye å skrive om katteluker og hvorfor du burde ha dette som katteeier.

Ikke bare vil hverdagen bli lettere og enklere for deg, men også katten din. Med en katteluke blir katten mer selvstendig og kan bestemme når den selv vil ut og inn.

Har du opplevd at katten vil være inne når dere legger dere, men noen timer senere når du er i en dyp og god søvn hører du katten skrike for den vil ut? Vel, dette er et kjent fenomen og er en av grunnene til at de fleste katteiere skaffer seg en katteluke.

I denne guiden vil vi se nærmere på utvalgte produkter og gå inn på om de funker bra eller om du burde styre unna.

Katteluke med

Før vi ser nærmere på noen utvalgte produkter må du vite at det finnes 2 forskjellige hovedtyper for dette produktet.

  • Katteluke med chip - Dette er en katteluke som har en automatisk lås. Det vil si at katten din har et halskjede med f.eks. liten magnet som gjør at Katteluken kjenner igjen katten din. Dette er en trygghet da du vet at det er kun din katt som kan komme inn og ikke noen andre katter.
  • Katteluke uten chip - Dette er en luke som er åpen for "alle". Har du mange katter og bor litt utpå landet kan dette være en fin løsning for deg.

Vi skal se nærmere på begge typer kattedører.

Liten Kattedør

Spørsmål du burde stille før du anskaffer deg en katteluke

LOKASJON

Som vi allerede har vært innpå, tenk på hvor du bor. Er det lurt at katten min kan gå inn og ut når den selv vil?

Plassering av selve kattedøren, vil du ha den i veggen eller vil du plassere den i døren?

Skal Kattedøren sørge for gjennomgang for innvendig dører eller selve ytterdør for å komme ut av huset.

STØRRELSE

Er katteluken stor nok? Sjekk om katten din vil passe den aktuelle kattedøren komfortabelt. De fleste katteluker kommer i forskjellige størrelser.

KLIMA

Siden vi bor i Norge er det ekstra viktig å passe på at katteluken tåler kulden. Det vi mener er at den er forseilet slik at du ikke får en katteluke som ikke trekker.

De 4 Beste kattelukene (disse trekker ikke)

infarød katteluke

Inngangstr: 24,1 x 25,2 cm

Montering
96%
Kvalitet
97%
Pris
92%

Helt klart testens vinner med en genial infrarød lås. Kort fortalt om denne type lås; luke åpner kun for den katten som har den riktig typen infrarød nøkkelen og forhindrer dermed uønsket besøk!

Dette er et produkt du merker har kvalitet fra du åpner pakken og kjenner på katteluken. Den er solid, gjennomtenkt og man merker den vil vare lenge. Faktisk har butikken som selger denne luken satt en garanti på hele 36 mnd. og det forteller om kvaliteten og tryggheten til produsenten. 

Ser du etter en katteluke for norsk klima som ikke trekker og har god kvalitet, LØP OG KJØP!

Husk at katten din kan leve opp til 24 år så å investere i en god katteluke kan være verdt pengene mange ganger!

Når du kjøper denne katteluken følger det med halsbånd med tilhørende nøkkel. Har du flere katter kan du også skaffe flere nøkler til samme dør. 

Denne luken har hele 4 ulike alternativer ved låsing: inn, ut, helt åpen eller låst.

Dimensjoner 241 x 252 mm

 

Passer alle dører

Inngangstr: 18 x 17 cm

Montering
84%
Kvalitet
94%
Pris
92%

Dette er en katteluke for store katter. Hva som betegnes som stor kan du lese her!

Denne kattedøren har en avleser for mikrochip og 5 veis låsemekanisme som gjør den veldig trygg og sikker mot inntrengere (andre katter). Døren er også av den mer moderne typene og kan programmeres individuelt.

Denne passer i alle dører eller vegger, tillegg har den tilrette lagt for halsbånd heng!

Inngangstr: 18 x 17 cm

Denne går på batteri så du trenger ikke å bekymre deg for å måtte koble denne til strøm.

En av kundene som har kjøpt dette produktet sier:

Som vi har skrevet tidligere er katteluke noe som gir både katt og eier en fornøyelse og du vil ikke huske åssen du klarte deg uten.

Katteluke med magnet

Enkel å montere

Montering
96%
Kvalitet
92%
Pris
95%

Dette er en enklere type kattedør. Dette er en katteluke du ikke trenger strøm på. Denne går på magnet å det funker slik at katten din må ha et halskjede med en magnet på.

Når katten nærmer seg døren registrer en annen magnet i selve døren den magneten katten har rundt halsen og døren vil åpne seg. Veldig enkel og fin katteluke. Dette er det vi kaller en halsbåndsluke.

Inngangstr B 16,2 x H 15 cm

Døren fungere i alle vegger og dører. Denne er enkel å montere, men noe «handywork» må påregnes. Enkel, robust og solid dør til en rimelig penge.

Katteluke med Microship

Egnet for normal størrelse

Montering
94%
Kvalitet
96%
Pris
95%

Denne har også en trygg 4-veis låsemekaniske som du kan sette til ønsket preferanse.

SureFlap DualScan kan programmeres med et knappetrykk og lagrer opptil hele 32 ulike mikrochip nummer. Det fine her at du kan deaktivere hele chip systemet og bruke den som en vanlig standard kattedør.

Har du en innekatt kan faktisk denne programmeres for det! Hvis innekatten din skulle ved et uhell forlate huset sperrer den ikke katten din ute. Da har du den på et program hvor den bare kan komme inn og ikke ut.

En av kundene for dette produktet skriver dette om produktet:

 

KATTELUKE SOM IKKE TREKKER

Disse produktene er tilpasset klima vi i Norge lever i og ingen av produktene trekker. De har forsegling rundt dørene og isolerer godt så her er varmetapet minimalt.

Skal du gå til innkjøp av en katte dør og faktisk skjære hull i veggen eller døren din, burde du ikke tenkte billigst mulig dør. Du gjør en inngripen i konstruksjonen og det er verdt å spe på med noen hundrelapper ekstra for å få en trygg og god dør som beskytter godt.

Man sparer inn de hundrelappen for mindre energibruk for å holde rommet eller leiligheten varm.’

Produktene over er katteluker som ikke trekker. Man kan være sikker på at når man kjøper fra norske sider er som regel dette alltid en selvfølge. Bestiller du fra utlandet, f.eks. Ebay eller andre nettsider må du lese deg litt ekstra opp på kattedøren du skal kjøpe. Det er ikke sikkert at kattedøren er egnet norsk klima! 

I noen land er det varm året rundt og for de er det like underlig å ha en luke som ikke trekker som det er for oss å ha en luke som trekker. 

Les mer om Sibirkatt her!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR