page contents

Finn Det Beste Kattehuset Her

Hvorfor er det sånn at alle har hørt om hundehus, men ikke kattehus?

 

Av en eller annen grunn er det mye mer vanlig med hundehus enn med kattehus. I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvorfor du burde skaffe deg et!

 

kattehus

kattehus for ute og inne

Det er noen spørsmål du burde stille deg for å forstå betydningen av et kattehus.

Hvorfor burde jeg skaffe meg et kattehus?

I dag er man som regel på jobb fra 08.00-16.00, man er på trening eller andre hobbyer etter jobb et par ganger i uken og det går utover tiden til katten din. Har du utekatt vil det si at katten din er mye ute. Det er ikke sikkert den klarer å fange mat hver gang den er sulten. Med et kattehus løser man dette. Du kan trygt sette ut litt ekstra tørrfor inne i kattehuset slik at katten din har en «reserve» med mat.

Det første du tenker nå er sikkert, «Detterer en dårlig ide, nabokatten kommer jo til å spise opp all maten». Med en katteluke i kattehuset løser du dette problemet.

Hvis det f.eks er dårlig vær, kaldt eller andre forhold som gjør at katten din vil inn mens du ikke er hjemme kan den heller gå inn i kattehuset sitt.

Dette vil fungere som et tilfluktssted for katten din og kattehuset kan også pynte opp uteområdet ditt. Du vil alltid ha en trygghet da du vet at katten din har mulighet til å søke ly, få i seg noe mat og generelt sett ha det bra når du ikke er hjemme.

isolert kattehus

utendørs kattehus

De fleste som skaffer seg kattehus gjør det for å ha huset ute. Må man det? Nei, absolutt ikke. Har du en innekatt kan den godt  ha huset inne. Dette kan blir et sted der katten kan få ligge i fred og ro. Det vil da bli et området katten din forbinder med trygghet og et sted den kan ligge i fred. 

Når man skal kjøpe et kattehus et det noen få ting man burde vurdere før man går til innkjøp. 

Skal kattehuset stå ute? Hvilket klima har jeg der jeg bor?

Hvor mange katter skal bruke kattehuset? 

Trenger jeg katteluke slik at ingen andre katter eller dyr kan komme inn?

Disse 3 spørsmålene burde man stille seg før man evnt går til innkjøp av et kattehus. Når du har svaret her vet du hva du trenger.

Det viktig at du velger kattehus som tåler det klima du bor i. Få den som lager kattehuset ditt til å isolere det, uansett. I Norge blir det kaldt, og det er greit at kattehuset kan stå ute både om  vinteren og sommeren. 

Et isolert kattehus holder godt på varmen og pus vil holde seg god og varm året rundt.

 

Bygge Utendørs kattehus selv

Det går fint å bygge kattehuset selv. Liker du å holde på med litt snekring klarer du nok dette fint. Tiden du bruker med å kjøpe materialer, tenke ut hvordan du skal gjøre dette og tiden du bruker på å snekre. Så er det nok ikke økonomisk lønnsomt å gjøre det selv, men som sagt liker du det burde du gjøre det selv.

Dette er et fint prosjekt som ikke er altfor stort. Du burde uansett ha litt snekker kunskaper fra før da det vi vil sid et krever middels ferdigheter for å utføre.

Oppsumering

Håper at etter du har lest denne artikkelen vil forstå at kattehus ikke er en dum ide. Katten har kanskje like mye eller mer bruk for et kattehus enn en hund har for et hundehus.

Kanskje du har fått tenkt gjennom noen av punktene og funnet ut at dette ikke bare gjør det bedre for katten din, men også deg selv!

Håper du har hatt nytte av dette og lykke til med pusen og kattehuset!

Legg igjen en kommentar