page contents

Kattegress – Beste Gresset Til Din Katt [2020]

Kattegress – Beste Gresset Til Din Katt

Kattegress

Hva Er Kattegress?

Det er nok mange der ute som lurer på; hva er egentlig kattegress?

[alert-success]Klikk Her For Å Kjøpe Kattegress[/alert-success]

Katte gress er et navn som beskriver forskjellige typer gress som katter er spesielt glade i. Det er flere typer som egner seg bedre å spise for katten din og når du kjøper dette er det som regel en blanding av disse typene:

 • Dactylitis Glomerata
 • Avena sativa
 • Barley
 • Wheatgrass

At katter napper å småspiser gress er ikke unaturlig. Hvis du har en utekatt er sjansen for at dette er endel av den daglig rutinen stor. Har du en innekatt (f.eks. rasekatt) burde du vurdere å skaffe litt kattegress eller vokse de selv.

 

Husk at katter er kjøttetere og trenger et proteinrik måltid, men du har kanskje lagt merke til at katten din spiser av plantene rundt omkring i huset. Dette er et tegn på at katten din prøver å få i seg gress.

Hvis du eier en katt og er i en dyrebutikk. Dra alltid med deg litt gress, dette er gress som er spesielt godt egnet for katten din. Gresset de spiser ute er ikke like bra.

Kattegress ferdig vokst

Hvorfor Spiser Katter Gress?

Katter mangler faktisk de nødvendige fordøynings enzymene til å fordøye gress. Dette førere til at de omsider kan kaste opp gresset de har spist. Oppkastet bringer ikke bare med seg gresset, men også hårballer og andre ufordøylig ting katten din kan ha spist. Genialt, ikke sant?

Før vi går noe videre er det viktig å merke seg at kattegress ikke skader katten din på noen som helst måte.

Vi kan se nærmere på et eksempel for å prøve å forstå hvorfor katten din spiser gress.

Vi vet at utekatter har en tendens til å spise gress etter de har spist byttet sitt. Gresset sørger for at katten vil kaste opp etter en stund. Dette er naturens måte for å hjelpe katten din med å bli kvitt det den ikke klarer å fordøye. Husk at vi mennesker kan vurdere hva vi burde spise og ikke på et dyr. Denne vurderingen er vanskeligere for katter og det kan føre til at den spiser deler på byttet sitt den ikke burde spist.

Selv om du har innekatt vil katten din mest sannsynlig kaste seg over kattegresset du har kjøpt inn. Hvorfor? Fordi det er et instinkt katten din har. Og som nevnt, gress har et fiber som hjelper katter å kaste opp hårballene de har i magen. Dette gjelder både for inne- og utekatter.

Det finnes også en teori at katter spiser gress for vitaminer. Gress inneholder vitamin A og D og dette får de i seg ved å spise gress.

Kattegress vann

Hvordan Dyrke Kattegress (Kattegress Frø)?

Istden for å kjøpe ferdig kattegress er dette et super alternativ! For det første så er det mye billigere og for det andre er det faktisk morsomt.

Dyrke gress høres kanskje ut som lang prosess? Det er det ikke, fra du sår første frøene til gresset er klart tar det rundt 1 uke før det er klart til å bli spist av katten din!

Steg 1:

Dette trenger du får å dyrke kattegress:

 • Liten potte til å dyrke gresset i
 • Organisk pottejord
 • Kattegress frø
 • plastikk pose
 • Vann

Grunnen til at vi andbefaler organisk pottejord er for at katten din skal spise fra det og også mest sannynlig dra jorden litt utover gulvet. Ikke bruk jord med masse gjødsel i, husk at gress vokser uansett.

Løp til dyrebutikken din å kjøp kattefrø. Som regel lønner det seg å kjøpe store kvantitum da dette ofte blir billigere. Den gode nyheten er at kattefrø holder omtrent evig.

Sjekk ut Trixie Keramisk skål med kattegressfrø, komplett sett

Steg2:

Fyll opp potten din med jord, husk å stopp rundt 3 cm. fra toppen av potten. Strø en håndfull med kattefrø på toppen av jorden, gjerne tynt jevnt lag med frø. Til slutt tar du en håndfull med jord og heller over frøene så det er såvidt dekt.

Steg 3:

Vann frøene med 1/2 kopp med vann sånn at jorden blir god og fuktig.

Når du har gjort dette dekker du potten med plastikk. Husk å ikke tett den helt da du vil ha litt luftsirkulasjon. Sett potten på et mørkt og varmt sted.

Steg 4:

Nå er faktisk jobben gjort. Neste steg er egentlig «vente steg» Etter 2-3 dager burde du se spirer komme. Husk at du må sjekke daglig at jorden er fuktig. Når gresset har nådd ca. 1 cm. lengde fjerner du plastikken og plasser potten der den får riklig med sollys. Etter en 1 uke gresset serveringsklart!

Stor Kattegress

Kattegress I Potte!

Det beste vil være å plante gresset i en potte. Det finnes mange alternativer til plastbrett og lignende. Det er kanskje kostnadbesparende på kortsikt, men husk at f.eks. en keramisk potte kan du bruke igjen og igjen.

Det finnes mange gode alternativer til potter for kattegress. Man har en type som er laget spesifikk for kattegress. Denne finner du her

Noen viktig rettningslinjer kan være at potten er ikke så høy og stabil potte. Dette er fot at katten din skal faktisk nå opp og at den står stødig.

3 Grunner For å skaffe Seg Kattegress

1. Det gir en trygg og sikker matplass

hvis katten din har en trang for å spise gress burde du la den få det ved enkel tilgang. Hvis ikke har du sikkert opplevd at katten din spiser på planter rund omkring i huset. Dette kan faktisk være farlig da noen planter er giftig for katter. Spiser katten din på planter kan du tolke det som et tegn på at den trenger gress.

2. Katten din kan trenge gress for god helse

Som vi har skrevet tidligere er det mage grunner til katten din spiser gress. Den kaster opp ting den ikke klarer å fordøye og får i seg næring som vitam A og D. Det foreligger kanskje ikke noen 100% endelig forskning bak denne teorien, men hvis du ser på humøret til katten din er det ikke vansklig å forstå at den liker kattegress.

3. Mindre tygging og spising på andre ting

Du har kanskje merket at katten spiser og tygger på møbler eller andre gjenstander som ligger på gulvet. Det blir det slutt på når den får servert kattegress. Du får kanskje litt ekstra jobb med at katten drar litt jord rundt på gulvet, men du slipper mer problemer enn du skaper.

mye Kattegress

Pass på tegn for overspining

Til slutt ber vi dere om å følge med på at katten ikke overspiser gress. Katten kan få så trang til å spise at den ikke gir seg før det er tomt.

2 Comments

 1. Karin Nilsen oktober 5, 2019
  • Henriette oktober 7, 2019

Legg igjen en kommentar