Hvorfor Maler Katter

Hvorfor Maler Katter

Hvorfor Maler Katter

Katter lager mange lyder, faktisk er det estimert at katter kan lage over 100 forskjellige lyder! Det er mange av lydene som er veldig like og havner i samme kategori og det er mulig å bryte de ned til 11 forskjellige hovedkategorier. Disse 11 hovedkategoriene bruker kattene daglig. Det mest standard uttrykket er selvfølgelig «meowing» og det er order katter bruker oftest. Særlig når de vil ha oppmerksomhet fra eieren. Det er ikke noen enkel mening bak meowing siden er er så mange mulige variasjoner, men vi kan skjønne hva kattenv år vil utrykke fordet! hvis vi hører ekstra nøye etter i tonen, trykket og hyppigheten i meowingen og observere kroppsspråket. Kroppssråket er utrolig viktig å skjønne så hvis du vil lese mer om det, klikk her.

Generelt, jo mer katten meowing desto viktigere er det om meldingen de vil videreformidle.

Når vi sier katten maler eller «purring» som noen kaller det. Maling har også mange frekvenser. Det er forskjellige maler lyder, alt avhengier av kjønn, alder og åssen personlighet katten din har. En morskatt bruker maling til å roe kattungene sine når de blir født og de flørste dagene frem til de kan se selv. Mange kattunger lager denne lyden når de får melk av moren.

Hvorfor Maler Katter

Voksene katter maler ofte i positive sammenhenger. Når katten din maler er de ofte i en fatning hvor de er avslappet, komfortabel og glade. Som. f.eks. når de spiser eller blir klappet.

Maling er ikke alltid forbundet med glede, katter kan male når de er syke eller sårbare. De kan også male når de er redde eller føler seg truet. Dette kan f.eks. være når de er i konfrontasjon med en annen katt. Det er ikke samme lyd som fresing.

[alert-success]Les om de største katterasene her![/alert-success]

Fresing

Hvorfor Maler Katter

Når katten er redd, sint eller føler sge truet kan den frese. Noen som truer de eller territoriumet. Fresing forbindes aldri med noe positivt og man burde reagere når katten freser. Da føler den seg så truer at den er klar til å angripe. Dette er som en siste sjanse/advarsel. Fresing kan de starte med fra de er 3 uker gammel og oppover.

Det kan oppstå en freselignene tone når de er skadet, så hvis fresingen ikke går over ta den med til en veterinær.  Et tegn på dette kan f.eks være du sitter å koser med katten, den maler og koser seg. Så når du treffer et visst punkt begynner den å frese å bli sint. Da kan kan det være at katten har vondt på det området.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *