Hvordan Kommunisere Med Katter

Er du nysgjerrige på hva katten vil fortelle deg?

.. Vil du vite hvorfor katten gjør ditt eller datt?

Dette vil du forstå etter du har lest denne artikkelen! Det vil også resultere i et mye sterke bånd mellom deg og katten din.

Hvordan Kommunisere Med Katter

 

Hvordan Kommunisere Med Katter

Hvis du har hatt katt lenge har du sikkert tenkt mange ganger, «denne katten gjør ditt eller datt kun for å irritere meg!». Dette er veldig, veldig sjeldent. Katten vil ikke gjøre deg sint eller sur. Den vil som regel gjøre deg glad, men for at det kan skje må pusen din også være glad! Katten kommunisere med eieren hele tiden, og det er viktig å forstå hva den mener i det hverdagslig.

Det å ta deg tid til å lese katten er avgjørende for å forstå den. En katt kommunisere selvfølgelig ikke ved å snakke, den kommuniserer ved kroppsspråk. Hvis ikke du tar deg til til å lese dette vil du heller aldri forstå katten din.Hvordan Kommunisere Med Katter

Har du merket at katten endrer atferd etter din egen atferd? Nei..?

Dette er ikke uvanlig, men det forteller deg at du ikke legger merke til kattens språk. Katter er veldig forsiktig, skvetten og oppmerksomme dyr. De prøver hele tiden å lese deg for å forutse deg, dette ligger i dens natur. Hvis du er oppgitt, sur og grinete en dag prøv å legg merke til åssen katten oppfører seg. Mest sannsynlig krever den ikke like mye oppmerksomhet og den er mer forsiktig rundt deg. Det kan også hende at katten selv blir stresset og redd.

Hvis du derimot er glad en dag, prøv også da å legg merke til åssen katten din er. Mest sannsynlig vil den kreve mye oppmerksomhet, er glad og vil leke.

Det jeg prøver å si er at katten i de fleste tilfeller skjønner deg veldig godt, og den føler at den skjønner deg. Dette gjør det frustrerende for katten om du ikke skjønner den! Tenk deg at du bor med noen som du tar hensyn til hele tiden og du prøver å tilrettelegge deg denne personen. Problemet er at den personen ikke skjønner deg, overhodet! Da vil også du bli frustrert og lei deg. Samme gjelder katten.

Hvordan Kommunisere Med Katter

3 Ting å Legge Merke til

Det er veldig mye du kan lære om hvordan kommunisere med katter. Denne artikkelen går ikke inn i detalj på hver punkt som forteller hva katten mener. Her skal du heller lære om at det er alltid en grunn til at katten gjør som den gjør. Du skal få 3 klassiske eksempler på oppførsel til en katt som du kanskje tror er for å irritere deg, men det er faktisk noe den prøver å si.

  1. Katten min drikker aldri av vannskålen! Den drikker alle andre steder bortsett fra der jeg vil den skal drikke. Servanten, dusjen, doen vasken og juletrefoten i juletider! Gjør den dette for å irritere meg og leke med meg!? Svaret er selvfølgelig nei! Dette er en måte for  katten å kommunisere på. Den prøver å fortelle deg noe og du må ta deg tid til å prøve å skjønne hva eller hvorfor. Før du blir sint på katten din, still deg selv 1 spørsmål. Hvorfor gjorde katten det? Det er som regel alltid et fornuftig svar. I dette tilfellet har du vannskålen din for nærme mat skålen. Katter drikker ikke på samme sted som de spiser av instinkt og den prøver å fortelle deg at du må flytte den.Hvordan Kommunisere Med Katter
  2. Stryker på oss, møbler, gjester og egentlig alt i huset. Opplever du dette? Ja, det er 100% at du gjør. har du noen gang tenkt på hvorfor den gjør det? Nei, den gjør ikke det for å kose. Den gjør det faktisk for å markere hva den eier. Katten tror den eier deg, møblene dine og gjester som kommer på besøk. Når den stryker seg inntil menneskene eller møbler gjør den det for å avgi lukten sin. Dette gjør den for å merke hva som er dens.
  3. Ører. Du kan tolke utrolig mye bare ved å se på kattens ører. Jeg anbefaler at du leser deg opp ekstra her siden det er enkelt å forstå hva katten føler ved å studere ørene. Her har du 2 eksempler. Katten legger ørene spisset bakover. Da må man være obs, det betyr at den er sint og klar til å angripe. Katten spisser ørene fremover. Det betyr at den har hørt noe «uvanlig» og at den er på vakt for å finne ut av hva det er.

Det mest viktige er å skjønne seg på stress symptomer på katten. Dette kan gjøre at du har en sint og irritert katt. Du kan lese mer i detalj om disse symptomene her.

Hvordan Kommunisere Med Katter

Gjør Deg og Katten Din En Tjeneste

Hvis du setter deg inn i noen hovedtrekk vil det hjelpe både deg og katten mye! Dere vil knytte et mye sterkere bånd og bli mer glad i hverandre. Katten vil føle seg tryggere, forstått og gi deg masse tillit i fremtiden.

Det vil også bli mer morsomt å ha katt siden du nå skjønner hvordan kommunisere med katter gjør ditt eller datt isteden for å tro at den gjør det for å plage deg.

Så ta deg tid, sett deg ned å studer katten. Still deg spørsmålet, «hvorfor gjorde pusen min det den gjorde nå»? isteden for å bli sint. Faktisk, å bli sint på katten gjør større skade enn nytte. Det er veldig vanskelig for en katt og forstå hvorfor den blir straffet og dette er veldig risikabelt da katten blir urolig og det oppstår misstillit.

Gjør deg og katten en tjeneste ved å lær deg litt om dette så får dere det veldig lykkelig sammen i fremtiden!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *