Hvor Lenge Lever En Katt

Hvor Lenge Lever En Katt

Hvor Lenge Lever En Katt?

De fleste som eier et kjæledyr ønsker å vite hvor gammelt kjæledyret deres som regel blir. Denne informasjonen gjør at man kan planlegge lenger frem i tid samtidig som den forbereder oss på hva som kommer til å skje. Det er umulig å si med sikkerhet akkurat noe katten eller kjæledyret ditt vil gå bort, men statistisk sett kan vi svare på spørsmålet:

Først må det sies at det er forskjell på ute katter og innekatter når det kommer til gjennomsnittlig levealder. E

n ute katt blir i gjennomsnitt 7-8 år gammel, mens en inne katt kan bli 14-16 år. Det er ikke usunt for katten å være ute selvom det kan se sånn ut på tallene her. En innekatt blir faktisk i gjennomsnitt dobbel så gammel som en ute katt. Man må huske på at det å være ute katt har sine farer. Ofte er det en skummel bilvei i nærheten, det kan være andre rovdyr osv. Dette gjør at gjennomsnittlig levealder på en ute katt er så mye lavere enn en innekatt.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er kattereklame-2-1024x791.jpg
Klikk her for å ta en nærmere titt!

[alert-success]Vi testet kattesand til katten din! Klikk her for å se hvilke som er best![/alert-success]

Disse tallene kan virke lave, men de representerer gjennomsnittet av alle katter. uheldigvis er det mange som dør tidlig på grunn av sykdommer eller ulykker.

Vi kan to for et eksempel der det er en kattefamilie på 4. Den eldste katten i gruppen dør av alderdom og blir hele 18 år. Den ene broren dør 15 år gammel av en alderdom relatert sykdom. Så langt i familien ser alt normalt ut og bra. Men den ene katten i familien døde mens den bare var katteunge av en infeksjon den fikk og den 4 og siste katten døde relativt ung, 10 år gammel av

Hvor Lenge Lever En Katt

en bil påkjørsel. Hvis man ser på familien som en helhet faller de i underkant av gjennomsnittlig 10 år på grunn av de 2 som døde så tidlig. Dette er måten man regner dette på, så siden noen dør veldig ung drar dette ned gjennomsnitten.

En annen måte å svare på spørsmålet «Hvor Lenge Lever En Katt» er å se nærmere på alderen mellom katter og mennesker. Med andre ord «hvor gammel er katten min i mennesket år?

[alert-success]Les mer om hvorfor du burde skaffe deg et kattehus her[/alert-success]

En kjent formel er at vi faktisk skal gange kattens alder med 5 for å forstå hvor gammel den er i menneske alder. Dette er ikke presist nok, siden en katt kan oppleve alle stadiene i livet de 1 året. Baby, barndommen, ungdommen og starten på voksenlivet.

Vi har laget en tabell på hvor gammel katten din er i menneske år:

[alert-success]

Kattens alder | Menneske år

0-1 Måneder – 0-1 År

2-3 Måneder – 2-4 År

4 Måeder – 6-8År

6 Måneder – 10 år

7 Måneder – 12 år

12 Måneder – 15 år

18 måneder – 21 år

2 år – 24 år

3 år – 28 år

4 år – 32 år

5 år – 36 år

6 år – 40 år

7år – 44 år

8år- 48 år

9år – 52 år

10 år – 56 år

11 år – 60 år

12 år – 64 år

13 år – 68 år

14 år – 72 år

15 år –  76 år

16 år – 80 år

17 år – 84 år

18 år – 88 år

19 år – 92 år

20 år – 96 år

[/alert-success]

Er katten din eldre enn dette legger du til 4 år for hvert menneske år etter dette. Den beste måten å gjøre sånn at katten din lever lengst mulig uansett gjennomsnitt levealder er å gi den god næringsrik mat, lek og gi den mye kjærlighet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *