Hva Kan Katter Ikke Spise – Dette MÅ Du Vite

hva kan katter ikke spise

De fleste katter er kresne når det kommer til mat, så hva kan katter ikke spise? Det er også mindre sannsynlig at de er interessert i noen menneskelige matvarer mer enn hunder. 

Hva Kan Katter Ikke Spise

Fordøyelsessystemet er forskjellig fra et menneske, kan noen menneskelige matvarer være svært giftige og til og med dødelige for katter. De følgende syv mat produkter bør aldri gis til katter. Hvis katten din ved et uhell inntar noen av disse matvarene, kan det hende at akutt veterinærbehandling er nødvendig

1. Løk og hvitløk

Alle medlemmer av løk familien (sjalott, løk, hvitløk, løk, etc.) inneholder en forbindelse som kan skade kattens røde blodlegemer hvis de spises i tilstrekkelige mengder. Noen av disse er mer giftige enn andre. Mens de fleste katter sannsynligvis ikke vil spise rå løk eller hvitløk, kan selv produkter som inneholder små spor være farlig. En spesiell forsiktighet gjelder baby mat, som ofte brukes til å lokke syke katter å spise: Noen merker inneholder løk pulver for å legge til smak. Les etikettene nøye før du går i fôring.

2. Alkohol

Alkohol kan være ekstremt farlig for katter, noe som fører til forgiftning, koma og til og med død. På grunn av sin lille størrelse er katter langt mer følsomme for effekten av alkohol enn mennesker.

3. Melk

hva kan katter ikke spise

Katter er ofte tiltrukket av blandede drikker som inneholder krem eller melk, som eggnog.

4. Sjokolade

Selv om katter ikke har en søt tann, vil noen katter spise sjokolade som en del av toppen på en kake, godteri eller annen bakevarer. Sjokolade inneholder koffein og teobromin. Jo mørkere sjokoladen, jo høyere teobrominnivå.

Noen former kan produsere flere toksiner som kan forårsake brekninger, diaré og nevrologiske symptomer. Spoiled mat kan inneholde bakterier som kan forårsake tarmproblemer.

5. Rå fisk

hva kan katter ikke spise

Å spise rå fisk kan resultere i en tiaminmangel, noe som kan føre til tap av appetitt, anfall og i alvorlige tilfeller, død.

Mange spør, «kan katter spise makrell i tomat?»

Det er ikke farlig for katten å spise makrell i tomat da dette er kokt fisk og tomat. Det er ikke  andbefalt å gi det som fôr, men om katten din er veldig glad i det kan det gies som»snack». Makrell i tomat har høyt saltinnhold så som med mennesker, vær varsom og spis med måte.

«kan katter spise reker?»

Ja og nei. Rekene er som regel kokt så det skal gå greit. Problemet er at det er salt i rekene og det skal ikke pusen din ha. Helst unngå å gi katten din reker, men hvis du gjør det for det ikke gi den for mye.

6. Rå deig

Deig laget med levende gjær kan være ekstremt farlig for katter. Magen gir et ideelt miljø for gjær å formere seg. Dette vil føre til at deigen ekspanderer i magen, noe som kan være alvorlig nok til å kutte blodstrømmen til magen og påvirke pusten. Det kan også føre til at magen går i stykker. Som gjær metaboliserer sukkeret i deigen, produseres alkohol, noe som kan føre til alkoholforgiftning. Når vi spør Hva Kan Katten Ikke Spise, er det mange som spør:

«kan katter spise brød?»

Det er ikke ideelt å gi katten din brød, men det vil heller ikke skade den stort. Som vi har skrevet før, gi den et fornuftig inntak og ikke som fast fôr så går det greit.

7. Kokte bein

Gnagring på råben kan være en fin måte for kattunge å holde tennene rene, men gi aldri kokte ben til katten din. Kokte bein kan splinter og forårsake intestinale perforeringer.

2 hendelser på “Hva Kan Katter Ikke Spise – Dette MÅ Du Vite”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *