page contents

Burde Katter Bruke Halsbånd?

De fleste katteiere føler nok at det er ansvarsbevisst når de har katten i bånd.

Da får man høyere trygghet og sikkerhet.

Det du ikke tenker på er at mange halsbånd for katter ikke er trygge.

I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvilke halsbånd som er trygge og om det er «greit» å bruke halsbånd til katter.

halsbånd til katter

Burde Katter Bruke Halsbånd?

Før man skaffer seg et halsbånd til katten din kan dette være lurt å tenke over. Det finnes mange som mener det ene eller det andre. Vi skal se nærmere på fakta sånn at du kan ta din egen vurdering basert på dette.

Har du en eldre katt? Da er det kanskje ikke så lurt å begynne med halsbånd til katten din. Katter er kjent for å være egne og sta. Hvis du plutselig etter mange år skal tvinge bånd på katten vil det mest sannsynlig gå galt.

[alert-success]lytt til oppførselen og kroppsspråket[/alert-success]

Det er selvfølgelig forskjell på katter og deres personlighet. Har du en katt som er akseptabel av natur kan du likevel prøve, men lytt til oppførselen og kroppsspråket til katten din.

Så hvis du har en eldre katt som er vant til å bevege seg fritt vil vi frarådet å begynne med kattebånd. Om du likevel prøver vil du mest sannsynlig finne ut at dette blir både vanskelig og tålmodighetsprøve

[alert-success]overgang fra noe den hadde til noe den mister.[/alert-success]

Har du nettopp skaffet deg en katteunge har du et kjempe utgangspunkt. Her kan du fra tidlig alder lære den at kattebånd er ufarlig. Den blir også vant til å gå i bånd noe som gjør at den ikke får en overgang fra noe den hadde til noe den mister.

 

Er Halsbånd Til Katter Trygge?

Det finnes mange halsbånd til katter ute på markedet. Som med andre produkter finnes det dårlig og bra. Vi skal fortelle deg hvilke funksjoner et kattebånd bør ha og hvilke kvalitet du kan forvente.

Viktigste du skal se etter i et kattebånd er om den har en mekanisme som gjør at katten kan rive seg vekk om den sitter fast.

Katter elsker å utforske, gjerne trange områder og mye den kan henge fast i. Katten din bruker gjerne hode som «målestokk» for å se om den kommer gjennom huller eller smale gangen.

[alert-warning]komme seg løs fra halsbåndet om den skulle satt seg fast[/alert-warning]

Da er det ekstra viktig at kan kan komme seg løs fra halsbåndet om den skulle satt seg fast. De fleste bånd har denne funksjonen, men det kan være greit å vite om at du alltid MÅ sjekke dette.

Ikke kjøp det billigste du finner, invester litt i kvalitet da katten din skal bære dette hele døgnet hele året. Det er også viktig i form av at båndet funker som det skal å ikke blir slitt for fort. Dette øker også sjansen for at den kan sette seg fast.

kattebånd

Husk at prisforskjellen fra dårlig til bra er ofte veldig liten.

Ikke bruk halsbånd som er elastiske og har skarpe kanter da dette øker sjansen for å sette seg fast.

Husk på å sjekke kattebåndet regelmessig når katten din vokser. Regel er at du skal få en eller to fingre mellom halsen og båndet. Viktig at det heller ikke sitter for løst.

Halsbånd til katter med bjeller eller andre ting som lager lyd er ikke anbefalt. Sett deg selv i en situasjon der du må gå med en bjelle rundt halsen.

 

Kattebånd som er Trygge, Gode og Behagelig!

katt halsbånd

Skal du være sikker på god kvalitet og sikker brukervennlighet er norske butikker alternativet å gå for.

Det finnes mange butikker som selger kattebånd og utvalget er stort. Vi har valgt å legge ut en lenke til en butikk som heter Musti. De har gode og trygge produkter

Klikk her for å se utvalget på Musti.no

Du får varene raskt og trygt hjem.

Med litt mer informasjon tar du forhåpentligvis det rette valget for din katt og ender opp med det riktig produktet.

 

Katteseler

Hvis du tenker på å ha katten i bånd er katteseler det beste alternativet. Dette gir god støtte til katten og det er umulig for den å slite seg løs. Den sitter godt på katten og er behagelig å ha på seg.

 

Legg igjen en kommentar