page contents

Bengal Katt – Dette MÅ Du Vite! [2020]

Har du lyst på en Bengal Katt?

..Kanskje du har blitt trollbundet som så mange andre av denne eksotiske katten!

Da burde du lese denne artikkelen før du vurderer å skaffe deg en Bengal katt, både for din del og Katten sin del.

bengal katt

Bengal Katt – Introduksjon

Dette er en fin rase, for mange er den også relativt ny. Rasen er unik og en av de mest distinktiv rasene som finnes, den er faktisk krysset mellom innenlandske katter med asiatisk leopard katt. Ja, du leste riktig! Asiatisk leopard, en liten og vill rase.

Mening med å krysse rasen med en asiatisk leopard katt var for å få den distinktiv pelsen og de ønskelig egenskapene dens. Dette resulterte altså i en såkalt Bengal katt. Dette gir den utseende til en villkatt, men temperament til en innekatt. Man har faktisk forsøkt å lage en rase som denne siden 1800 tallet, men fikk det ikke til før rundt 1983.

«Blanding av Asiatisk Leopardkatt og vanlig innenlandsk katt»

Selv om denne katten ser ut som en leopard er den ikke det på noen som helst måte. Ikke forvent deg en spesiell katt (oppførsel), denne katten er som andre katteraser. Den spiser kattemat, og er en helt vanlig katt. De kan også tidvis være krevende som alle andre katter, men det kommer vi mer tilbake til senere i artikkelen.

bengal katt

Passer En Bengal Katt Til Meg?

Dette er et bra spørsmål og et spørsmål alle katteeiere burde stille seg før de skaffer seg en katt. Det er fortsatt veldig forskjell på prosessen for å skaffe seg en katt kontra det å skaffe seg en hund. Hvorfor, det vet jeg ikke.

Skal du ha en hund, undersøker man gjerne en hel del om rasen, om aktivitetsnivå osv. for å se om den passer eieren. Med katt kjøper de fleste bare, med selvfølgelig unntak.

Derfor, hvis du vurderer å skaffe deg en Bengal Katt du lese dette.

«forskjell på prosessen for å skaffe seg katt kontra det å skaffe seg en hund»

Bengal Kattens temperament er ganske unikt på mange måter, og som oftest ganske annerledes enn andre katter. Mange som eier en Bengal Katt sier faktisk at det er nesten som å ha en hund. Dette er fordi den er usedvanlig intelligent til å være katt. Den viser også kjærlighet og glede som er ulik katter, den kan faktisk løpe mot deg av glede når du f.eks. kommer hjem fra jobb. Dette gjør også at du må forvente at denne rasen er litt mer krevende i form av tid og oppmerksomhet. Disse karakteristiske  tegnene gjelder de fleste Bengal Katter. Dette er noe alle potensiale Bengal katteeiere burde være klar over før dere faller helt for denne rasen. (Noe du garantert kommer til å gjøre)

«Hvis du aldri har eid en katt før, er det å eie en Bengal Katt det samme som å hoppe i et dypt svømmebasseng uten å klare å svømme.»


Morsom fakta om Bengal katten er at den er kjent for å elske vann! Ikke bli overrasket om katten blir med en tur i badekaret. Denne rasen elsker å tulle rundt i vannet og drikke rett fra springen.

bengal katt

7 kjappe om Bengal Katten

 • Du mater denne katten med samme mat som andre katter
 • De er ekstremt intelligente
 • Veldig aktive og oppmerksomhets søkende katter
 • Vanligvis er disse kattene høylydte pratsomme
 • De har et sterkt jaktinstinkt og er veldig opptatt av territorium
 • De er usedvanlig kjærlig og elsker kos
 • Bengal Katten er en av de mest lojale katterasene og kan faktisk også trenes

Som du ser er det ting som skiller seg ut i denne katten fra andre «vanlige» katter.

Oppmerksomhet, tid og kjærlighet

Hvis du er en arbeidsnarkoman, reiser mye eller enkelt sagt ikke er så mye hjemme er kanskje ikke Bengal Katt noe for deg. Du kan sammenligne en Bengal katt som en liten unge, de har evig energi og er veldig nysgjerrig på ALT.

«Evig energi og nysgjerrige på alt»

Denne rasen krever å bli lekt med for å «brenne» energi som de fleste andre katter også. Hvis ikke, kommer denne katten til å spinne rundt i hjemmet ditt å gjøre ting du ikke blir fornøyd med. Hjemmet ditt må bli «Bengal sikret» som jeg ville sagt. De ekstremt intelligente til katter å være og de har stor sosial forståelse som nevnt før.

bengal katt

De krever tid og siden de har så mye energi må du leke med de, være med de, og sikre at de ikke er over hele huset ditt til enhver tid. Siden de er veldig intelligente, krever dette også at hjernen holdes aktiv. Hvis du aldri har eid en katt før er det å eie en Bengal Katt det samme som å hoppe i et dypt svømmebasseng uten å klare å svømme. Du kan fort føle at du tok deg vann over hodet og at du ikke strekker til. En Bengal katt er definitivt ikke en førstekatt!

[alert-success]Det kan være lurt å invistere i 1 eller flere klorebrett og plassere de strategisk rundt omkring i huset. Les om de beste klorestativ her![/alert-success]

Om fristelsen blir stor og du likevel vil ha en Bengal Katt som førstekatt er ikke dette noe stort problem bare du gjør grundig forarbeid. Les deg godt opp om atferd og åssen du skal behandle denne rase. Samarbeid gjerne med oppdretteren din og spør om tips og triks. De er som regel de mest erfarne på rasene de selger.

Hvis du fortsatt vil ha en Bengal Katt..

Har du masse energi til å følge de opp, tid å bruke på de og håndtere at katten leker med ALT i huset i tillegg til at ting blir ødelagt og borte. Også at du hele tiden blir oppgitt på katten da, DA er en Bengal katt en katt for deg. Neida, dette er satt på spissen for at du skal være klar over at katten kan være krevende og at du tenker gjennom dette før du evnt. skaffer deg katt. Disse trekkene går som regel igjen hos de fleste katter så uansett, vær obs på at noen dager har de mye energi!

Som sagt, dette er ikke for å «svartmale» katten. Det er bare for å fortelle at dette er en krevende katt og at man bør tenkte igjennom dette før man skaffer seg denne rasen.

Flere kattefakta om Bengal Katter 

Kjente Helseproblemer

Dette er vanligvis en frisk og fin katt, men den har også noen typisk kjente problemer ifølge Nationwide pet insurance policyholder i 2016.

Det er vanlig for de fleste katteraser å ha noen mest kjente helseproblemer. Det vil ikke si at katten din vil få en av disse, men det er greit å være bevisst på de.

Som sagt er det viktig å undersøkte ordentlig om denne katte rasen og de unike kravene den har.

Finn Ut Hvilken Generasjon Kryssing Den Er

Hold dere fast for nå begynner det å bli gøy! (tørt), men dette er fortsatt viktig. Ta deg en pause fra lesingen og kok en kopp kaffe eller te!

«Du vil vanligvis se folk som selger Bengal katter ha en «F» i overskriften, å vite hva dette betyr er viktig.»

Som nevnt tidligere er en Begal Katt kryssing mellom en vanlig katt og en asiatisk leopard katt. 50/50. Dette er kaller vi en F1 kryssing. Du vil vanligvis se folk som selger Bengal katter ha en «F» i overskriften, å vite hva dette betyr er viktig.

En F2 kryssing er en katt som er avlet fra to F1 kryssinger, og en F3 generasjon ned. Det vil si: Til lavere «F» Nummer katten er, jo mer nærmere er den relatert til sin ville arv, nemlig asiatiske leopard katten.

Å vite hvilken kryssings generasjon katten din er, er viktig av flere grunner. første, jo nærmere F1 katten er, jo dyrer er den, men også nærmere vill katt er den også noe som kan gjøre de vanskeligere å håndtere.

Bengal Katten Kan Være Høylytt, Vær Obs!

bengal katt

En av katterasene som var involvert i avlingen til Bengal Katten var Siamesiske katten, og som de fleste Siamesiske katte eiere vil fortelle deg, de er høylytte. De snakker og snakker, til seg selv og til deg. Det kan være hyggelig, men også noen ganger litt slitsomt. Føler de at noe er urettferdig eller at du ikke alltid forstår de, vil de mest sannsynlig sifra til de får det som de vil. Eller føler at du forstår de.

Dette ligger bare i genene deres og er ikke for å gjøre deg sint eller lei. Det er bare sånn denne katten er!

De Er Profilerte Jegere

Bengal katten er faktisk en av de mest energiske og mest suksessfulle jegere av alle katteraser. Bengal katten din vil mest sannsynlig komme høylytt inn etter nattens fangst og vil vise deg hva den har fanget. Og, ja.. de fanger mye! Opptil flere bytter hver natt.

Hvis du ikke lar Bengal katten din være innekatt er dette noe du mest sannsynlig ikke klarer å temme eller kontrollere. Det ligger i kattens gener så være oppmerksom på at du skjønner dette og aksepter dette før du skaffer deg en!

Konklusjon

Tenk deg nøye gjennom hva som vil kreve av deg før du skaffer denne rasen. Vi tar en veldig rask oppsummering av de viktigste trekken til denne rasen.

 • Veldig energisk, krever å bli lekt med MYE
 • Tidkrevende, den krever din oppmerksomhet og at du er hjemme med den så mye som mulig
 • Denne katten elsker å snakke med deg og seg selv hele tiden.
 • Gode Jegere. De vil komme til deg (huset) med masse «mat» og vise frem fangsten sin.
 • Veldig intelligente og krever mental trening. Du kan faktisk trene denne katten som en hund
 • Liker vann, tar seg gjerne en svømmetur i badebassenget eller badekaret.
 • Veldig kjær, kosete og lojal katt!

Så i korte trekk, har du tid og motivasjon til å skaffe deg denne katten vil du også få veldig mye tilbake i form av en morsom, snill og usedvanlig lojal katt. Denne katten vil passe på deg de neste 15-20 årene og dere vil være evig bestevenner om du tar deg bryet til å behandle katten som den skal behandles.

bengal katt

Vanlig Spørsmål Om Bengal Katt

Er Bengal Katter Godt Egent For Huskatt?

Siden denne katten er veldig snill og smart passer den i de fleste hjem. Husk at alle katter er individueller og har forskjellige personligheter. De fleste Bengal Kattene kommer godt overens med andre kjæledyr i huset, også hunder. De er best egent for hjem med litt eldre barn som vil elske å leke med den. Har du små barn, går det fint også bare husk at de må ha en mulighet å komme seg vekk om det blir for intensivt.

Hvor Mye Koster En Bengal Katt?

De fleste Bengal Kattunger vil koste mer enn en voksen Bengal katt. Gjennomsnittlig prisen for en bra ren rase ligger på rundt 8000-12000kr. Dette kan selvfølgelig variere, du kan få de helt ned til 3000kr og helt opp til 80.000kr Det vil komme ann på hvor de er fra, oppdretter 

Er Bengal Katter Snille Katter?

En Bengal katt er ingen vanlig katt. Det er en unik rase som er eksotisk og har mange særtrekk. Første, andre og tidvis tredje generasjon Bengal Katter er svært nære sin opprinnelige arv, nemlig asiatiske leopard katten, som er en villkatt. Det kan gjøre at den ikke alltid passer inn i alle hjem.

Røyter Bengal Katten Mye?

Bengal Katt har en utrolig fin leopard lignende pels som den også er veldig stolt av. Det positive er at denne katten røyter omtrent ingen ting. Så om dette er viktig for deg så er det positivt.

7 Comments

 1. Turid Hansen mars 24, 2019
  • Tove Reitan juli 31, 2019
   • Torunn olsen januar 20, 2020
 2. Anita Ø. april 9, 2019
 3. Maria juli 12, 2019
  • Henriette juli 22, 2019
 4. Thore august 23, 2019

Legg igjen en kommentar